הנהלה וצוות קליני מלווה
ניר תדמור | מנהל שותף, אחראי הכשרות והדרכות ותוכנית הלימוד MBPI
פסיכותרפיסט טרנספרסונאלי, מרצה, ומייסד שותף של פרוייקט "חוף מבטחים". בוגר הכשרת האקומי – פסיכותרפיה סומאטית מבוססת מיינדפולנס, בוגר תואר שני מחקרי בפסיכולוגיה טרנספרסונאלית מאוניברסיטת Middlesex בלונדון, חוקר שותף במעבדה הנוירופנומנולוגית באוניברסיטת חיפה.המסע המקצועי שלי בעולם בריאות הנפש וחקר מצבי תודעה לא שגרתיים החל ב-2015, כשהשתתפתי בכמה סמינרים עם סטניסלב גרוף בישראל. באותה תקופה למדתי לתואר ראשון במדעי הים והסביבה הימית, ובמהלך ביקורו של סטן התוודעתי לפסיכולוגיה הטרנספרסונלית, למחקר פסיכדלי ולשיטת "האקומי" - שלושה תחומים שמאז הפכו לעמודי התווך של עבודתי המקצועית. עוד באותה שנה נרשמתי להכשרת "האקומי" - פסיכותרפיה מבוססת מיינדפולנס וממוקדת גוף, וכשנה לאחר מכן התחלתי לעבוד בתור מדריך ומלווה בתכניות אשפוז בית כחלק מצוות טיפולי שפעל תחת מרכז "מאניקר". בנוסף, הגשמתי חזון שהלך איתי מספר שנים - הקמה של פרוייקט למזעור נזקים פסיכדלי ועזרה ראשונה נפשית במסיבות טבע ופסטיבלים בשם "חוף מבטחים". לאחר סיום לימודי "האקומי" והשלמת הקורסים האקדמיים הנדרשים בפסיכולוגיה נרשמתי לתואר שני מחקרי בפסיכולוגיה טרנספרסונאלית באוניברסיטת Middlesex בלונדון, בו זכיתי לחקור נושאים רבים על התפר שבין פסיכולוגיה ורוחניות ובעיקר את תהליך האינטגרציה הפסיכדלית בו עסקה התזה שלי.
מאז 2015, עבדתי במשך חמש שנים כמלווה ומדריך במרכזים פרטיים שונים לבריאות הנפש, מתוכן כשנתיים בשני בתים מאזנים ("חיבורים לחיים" ו-"סוטריה"), טיפלתי בקליניקות שלי (רמת גן, טבעון) בעשרות אנשים אשר התמודדו עם מצוקות נפשיות ורגשיות שונות, מתוכם רבים אשר התמודדו עם השפעות שונות של חוויות פסיכדליות מאתגרות, תמכתי במאות אנשים בזמן אמת במהלך חוויות פסיכדליות מאתגרות במסיבות ופסטיבלים, הייתי שותף בהכשרה של למעלה מ1000 מתנדבים של פרוייקט "חוף מבטחים", השתתפתי בפרסומים מדעיים במסגרת וועדת הכנסת למניעת נגע הסמים והאלכוהול, הצטרפתי כחוקר פנומנולוגי למחקר על איאוואסקה ותפיסת מוות במעבדה הנוירופנומנולוגית באוניברסיטת חיפה, הנחיתי סדנאות על ליווי משברים פסיכדליים באנגליה, הולנד ואסטוניה והרציתי במספר כנסים מדעיים בינלאומיים.כיום אני גם סטודנט בתכנית לפסיכותרפיה אנליטית יונגיאנית באוניברסיטת בר אילן ותלמיד בהכשרה התלת-שנתית לנשימה הולוטרופית בבית ספר הבינלאומי בצ'כיה.
גיא סימון | מייסד ומנכ״ל, מנהל קליני
חבר האיגוד הישראלי לפסיכותרפיה, חבר האיגוד הישראלי הרב-תחומי לפסיכותרפיה, עובד סוציאלי קליני (M.S.W), מטפל באמצעות אמנויות ופסיכודרמה (M.A.), מורה למדיטציה (MTTC). דוקטורנט, חוקר אנתרופולוגיה של ריפוי ופסיכותרפיה פסיכדלית. החוג לאנתרופולוגיה וסוציולוגיה, אוניבריטת בר-אילן.התחלתי את דרכי כמטפל בהתערבויות במצבי קיצון, משברי חיים והתמכרויות. בהמשך, הוכשרתי בחינוך אנתרופוסופי (תואר ראשון), טיפול באמצעות אמנויות (תואר שני) ועבודה סוציאלית קלינית (תואר שני נוסף). לאחר מכן המשכתי ללימודי התמחות בפסיכותרפיה באוריינטציה פסיכואנליטית. במחקר האקדמי שלי התמקדתי בטראומה מורכבת ופגיעות מיניות בתקופת הילדות. שם נחשפתי לכוחן של חוויות טרנסצנדנטיות כמרחב פוטנציאלי למציאת משמעות בחיים. עוד חקרתי את תפקידן של חמלה עצמית וחמלה לאחר כגורמי חוסן, ומשמעותם של כוחות התמרה בהבדלים בין חוויות של בדידות וחוויות של פרישות (solitude). לימדתי והכשרתי סטודנטים וצוותים בהתערבויות וטיפול בטראומה ביפן ובסין. העברתי קבוצות מיינדפולנס בבתי חולים ובמרכזי אשפוז, ויזמתי הקמת מרכזים טיפוליים חדשניים בשכונות מצוקה בישראל. בעברי ניהלתי את המעבדה לחקר טיפול באומנויות באוניברסיטת חיפה, שם עזרתי למטפלים להוציא לאור ולפתח כלים ייחודיים לעבודה עם המטופלים שלהם. המעבדה מתמחה בעבודה מחקרית עם ילדים ובני נוער בסיכון. קטינים אלה סבלו מהתעללות והזנחה, ולפיכך מתמודדים עם טראומות ופגיעות התקשרות עמוקות. לאורך השנים, צברתי אלפי שעות טיפול, הן במחלקות פסיכיאטריות והן באופן פרטי. עבדתי עם מטופלים שהתמודדו עם קשת רחבה של אתגרים, החל מבעיות פסיכולוגיות קשות (פוסט טראומה, טראומה מורכבת, סכיזופרניה, אובדנות, הפרעות אכילה) דרך קשיים אישיותיים והתנהגותיים (הפרעה בי-פולארית, אישיות גבולית, אובססיה כפייתית) וכלה בקשיים נפשיים שמקורם באורח חיים לחוץ, קשיים בזוגיות, חיפוש אחר העצמי או תחושת של תקיעות וסטגנציה בחיים.אני משלב בעבודתי גישות ופילוסופיות שונות כדי לחבר את הגוף והנפש בצורה מיטיבה. בין התורות שאני משלב בקליניקה: אנתרופוסופיה, פסיכולוגיה בודהיסטית, פסיכולוגיה מערבית ופילוסופיות מתרבויות מזרחיות. אני רואה כיצד הצלחה משמעותית נבנית כאשר לקליניקה נכנסים הגוף, הנפש והרוח. אני מאמין שבכדי לחבר את החלקים ולאחות את הפיצולים עלינו לתרגל את חווית השלם לצד תחושת הריק, לאתר דרכים נוספות לראות את היש והאין, ולפנות אל חמלה כדי שתקל עלינו ועל דרכנו בעולם.
רוני קרן, | רכזת קהילה
אישה, אמא, מטפלת בפסיכותרפיה גופנית-נפשית מבוססת מיינדפולנס, מנחת קבוצות ומורה לרוח.
חברת האיגוד הישראלי הרב-תחומי לפסיכותרפיה.הגעתי לעולם הטיפול דרך כאביי האישיים ואהבתי לתנועה. חיפשתי ומצאתי ריפוי וצמיחה בטכניקות גוף-נפש כגון שיטת אלכסנדר והתמקדות, ובהליכה בדרך התרגול הבודהיסטי- מדיטציה, מוסר וחמלה בפעולה.את לימודיי המקצועיים התחלתי בתואר ראשון בפסיכולוגיה ובמקביל בלימודי רפואה משלימה. משנת 2011 אני מטפלת בקליניקה פרטית במגע, שיחה ויציבה. לאחר לידת בני הבכור התחלתי ללמוד בתוכנית התלת- שנתית לפסיכותרפיה גופנית-נפשית מבוססת מיינדפולנס במרכז שילוב בטבעון. במהלך שנות לימודיי עבדתי באגודה למלחמה בסרטן עם חולים, מחלימים ובני משפחותיהם, בין היתר בעבודה היקרה של ליווי מיטיב למוות. בנוסף עבדתי בבית ספר תיכון עם נערים ונערות. בשנים אלה ילדתי את בתי, והרחבתי את עבודתי בקליניקה הפרטית אל אוכלוסיית הגיל השלישי והרביעי, בטיפול פרטני ובקבוצות.למדתי קורסים מתקדמים בהתמקדות, הכשרה דו-שנתית בגישת האקומי, קורסים של עבודות חווייתיות נוספות כמו AEDP וקונסטלציה משפחתית, וקורסים בACT.במהלך עבודתי הנחיתי קבוצות לבני הגיל השלישי והרביעי, לימדתי יוגה גוף ונפש במכללת אורנים, הנחיתי קבוצות לצעירים וצעירות סביב משברי חיים, ולימדתי נושאים של בריאות נפשית ואיזון גוף ונפש. בשנים האחרונות ניהלתי קהילת מטפלים, ומצאתי בכך סיפוק וערך, ואיזון קהילתי לעבודה האישית בקליניקה.אני מאמינה שחלק גדול מהכאב בחברה המערבית מגיע מניתוק. ניתוק מהסביבה, ניתוק מהגוף שלנו, ניתוק מרגש, וניתוק בתוך היחסים החברתיים שלנו. ראיית הדברים כשלובים זה בזה, הנכחת גישות הוליסטית, הרחבת המבט אל מעגל חיים שלם, אל קהילות רב דוריות ומגוונות- זוהי הדרך בה אני צועדת, בקליניקה ומחוצה לה.החזון שלי כרכזת קהילה באימפולס היא ליצור מרחב חי של מטפלים ומטופלים, שמדברים שפה חדשה. שפה של כוח שנובע מפתיחות, מרגישות ופגיעות. שפה בה כולנו עוזרים ונעזרים, תומכים ונתמכים, נעים בגמישות בעולם משתנה, לומדים ומעמיקים על מנת להיטיב, מתוך אמון והודיה על מסע החיים שניתן לנו.
משה לוי
מטפל בכיר
משה לוי
מטפל בכיר
משה לוי
מטפל בכיר
משה לוי
מטפל בכיר
חבר האיגוד הישראלי לפסיכותרפיה, חבר האיגוד הישראלי הרב-תחומי לפסיכותרפיה, עובד סוציאלי קליני (M.S.W), מטפל באמצעות אמנויות ופסיכודרמה (M.A.), מורה למדיטציה (MTTC). דוקטורנט, חוקר אנתרופולוגיה של ריפוי ופסיכותרפיה פסיכדלית. החוג לאנתרופולוגיה וסוציולוגיה, אוניבריטת בר-אילן. התחלתי את דרכי כמטפל בהתערבויות במצבי קיצון, משברי חיים והתמכרויות. בהמשך, הוכשרתי בחינוך אנתרופוסופי (תואר ראשון), טיפול באמצעות אמנויות (תואר שני) ועבודה סוציאלית קלינית (תואר שני נוסף). לאחר מכן המשכתי ללימודי התמחות בפסיכותרפיה באוריינטציה פסיכואנליטית. במחקר האקדמי שלי התמקדתי בטראומה מורכבת ופגיעות מיניות בתקופת הילדות. שם נחשפתי לכוחן של חוויות טרנסצנדנטיות כמרחב פוטנציאלי למציאת משמעות בחיים. עוד חקרתי את תפקידן של חמלה עצמית וחמלה לאחר כגורמי חוסן, ומשמעותם של כוחות התמרה בהבדלים בין חוויות של בדידות וחוויות של פרישות (solitude). לימדתי והכשרתי סטודנטים וצוותים בהתערבויות וטיפול בטראומה ביפן ובסין. העברתי קבוצות מיינדפולנס בבתי חולים ובמרכזי אשפוז, ויזמתי הקמת מרכזים טיפוליים חדשניים בשכונות מצוקה בישראל. בעברי ניהלתי את המעבדה לחקר טיפול באומנויות באוניברסיטת חיפה, שם עזרתי למטפלים להוציא לאור ולפתח כלים ייחודיים לעבודה עם המטופלים שלהם. המעבדה מתמחה בעבודה מחקרית עם ילדים ובני נוער בסיכון. קטינים אלה סבלו מהתעללות והזנחה, ולפיכך מתמודדים עם טראומות ופגיעות התקשרות עמוקות. לאורך השנים, צברתי אלפי שעות טיפול, הן במחלקות פסיכיאטריות והן באופן פרטי. עבדתי עם מטופלים שהתמודדו עם קשת רחבה של אתגרים, החל מבעיות פסיכולוגיות קשות (פוסט טראומה, טראומה מורכבת, סכיזופרניה, אובדנות, הפרעות אכילה) דרך קשיים אישיותיים והתנהגותיים (הפרעה בי-פולארית, אישיות גבולית, אובססיה כפייתית) וכלה בקשיים נפשיים שמקורם באורח חיים לחוץ, קשיים בזוגיות, חיפוש אחר העצמי או תחושת של תקיעות וסטגנציה בחיים. אני משלב בעבודתי גישות ופילוסופיות שונות כדי לחבר את הגוף והנפש בצורה מיטיבה. בין התורות שאני משלב בקליניקה: פסיכולוגיה בודהיסטית, פסיכולוגיה מערבית ופילוסופיות מתרבויות מזרחיות. אני רואה כיצד הצלחה משמעותית נבנית כאשר לקליניקה נכנסים הגוף, הנפש והרוח. אני מאמין שבכדי לחבר את החלקים ולאחות את הפיצולים עלינו לתרגל את חווית השלם לצד תחושת הריק, לאתר דרכים נוספות לראות את היש והאין, ולפנות אל חמלה כדי שתקל עלינו ועל דרכנו בעולם.
פסיכותרפיסט טרנספרסונאלי מוסמך (EUROTAS), מרצה, ומייסד שותף של פרוייקט "חוף מבטחים". בוגר הכשרת האקומי – פסיכותרפיה סומאטית מבוססת מיינדפולנס, בוגר תואר שני מחקרי בפסיכולוגיה טרנספרסונאלית מאוניברסיטת Middlesex בלונדון, חוקר שותף במעבדה הנוירופנומנולוגית באוניברסיטת חיפה. המסע המקצועי שלי בעולם בריאות הנפש וחקר מצבי תודעה לא שגרתיים החל ב-2015, כשהשתתפתי בכמה סמינרים עם סטניסלב גרוף בישראל. באותה תקופה למדתי לתואר ראשון במדעי הים והסביבה הימית, ובמהלך ביקורו של סטן התוודעתי לפסיכולוגיה הטרנספרסונלית, למחקר פסיכדלי ולשיטת "האקומי" - שלושה תחומים שמאז הפכו לעמודי התווך של עבודתי המקצועית. עוד באותה שנה נרשמתי להכשרת "האקומי" - פסיכותרפיה מבוססת מיינדפולנס וממוקדת גוף, וכשנה לאחר מכן התחלתי לעבוד בתור מדריך ומלווה בתכניות אשפוז בית כחלק מצוות טיפולי שפעל תחת מרכז "מאניקר". בנוסף, הגשמתי חזון שהלך איתי מספר שנים - הקמה של פרוייקט למזעור נזקים פסיכדלי ועזרה ראשונה נפשית במסיבות טבע ופסטיבלים בשם "חוף מבטחים". לאחר סיום לימודי "האקומי" והשלמת הקורסים האקדמיים הנדרשים בפסיכולוגיה נרשמתי לתואר שני מחקרי בפסיכולוגיה טרנספרסונאלית באוניברסיטת Middlesex בלונדון, בו זכיתי לחקור נושאים רבים על התפר שבין פסיכולוגיה ורוחניות ובעיקר את תהליך האינטגרציה הפסיכדלית בו עסקה התזה שלי.
מאז 2015, עבדתי במשך חמש שנים כמלווה ומדריך במרכזים פרטיים שונים לבריאות הנפש, מתוכן כשנתיים בשני בתים מאזנים ("חיבורים לחיים" ו-"סוטריה"), טיפלתי בקליניקות שלי (רמת גן, טבעון) בעשרות אנשים אשר התמודדו עם מצוקות נפשיות ורגשיות שונות, מתוכם רבים אשר התמודדו עם השפעות שונות של חוויות פסיכדליות מאתגרות, תמכתי במאות אנשים בזמן אמת במהלך חוויות פסיכדליות מאתגרות במסיבות ופסטיבלים, הייתי שותף בהכשרה של למעלה מ- 1000 מתנדבים של פרוייקט "חוף מבטחים", השתתפתי בפרסומים מדעיים במסגרת וועדת הכנסת למניעת נגע הסמים והאלכוהול, הצטרפתי כחוקר פנומנולוגי למחקר על איאוואסקה ותפיסת מוות במעבדה הנוירופנומנולוגית באוניברסיטת חיפה, הנחיתי סדנאות על ליווי משברים פסיכדליים באנגליה, הולנד ואסטוניה והרציתי במספר כנסים מדעיים בינלאומיים.כיום אני גם סטודנט בתכנית לפסיכותרפיה אנליטית יונגיאנית באוניברסיטת בר אילן ותלמיד בהכשרה התלת-שנתית לנשימה הולוטרופית בבית ספר הבינלאומי בצ'כיה.
שמי דמיאן, נולדתי בקנדה אך את מרבית שנותיי בילתי בשוויץ, לישראל עליתי ב-2007. אני בוגר לימודי רפואה (אוניברסיטת ג'נבה, שוויץ), מומחה ומרצה בפסיכיאטריה, פסיכותרפיה פסיכואנליטית (אוניברסיטת בן גוריון, ישראל). אני רואה את עבודתי כזכות: עזרה לזולת דרך גישה רוחבית אשר מטרתה להבין ולטפל בכל אדם על פי המבנה הפסיכודינאמי והקוגניטיבי, מצבו הרפואי, וההקשר המשפחתי והחברתי שלו. זאת, תוך דגש על תרגול נוכחות, לקיחת אחריות וחמלה עצמית בהווה. אני מאמין שמצוקה נפשית היא דבר אוניברסלי, אנושי, לא גזירת גורל, בטח לא מחלה ואפילו לא הפרעה, אלא מדובר במצב רגשי כואב, לעיתים עמוק, לעיתים הסתגלותי, אשר דורש התייחסות ספציפית ועדינה לפונה. בנוסף, אני מאמין כי אין פסיכיאטריה בלי טיפול נפשי, שיקום עצמי או התפתחות אישית במקביל, ובלי הסתכלות הוליסטית, רחבה, על עצמך כחלק מהחברה והעולם. לכן, אני מאמין בשיתופי פעולה, חיבורים וגדילה משותפת. אני שמח להציע את חלקי בדבר דרך עבודתי המקצועית, דרך הקשר עם המטופלים.ות.
אישה, אמא, מטפלת בפסיכותרפיה גופנית-נפשית מבוססת מיינדפולנס, מנחת קבוצות ומורה לרוח. חברת האיגוד הישראלי הרב-תחומי לפסיכותרפיה. הגעתי לעולם הטיפול דרך כאביי האישיים ואהבתי לתנועה. חיפשתי ומצאתי ריפוי וצמיחה בטכניקות גוף-נפש כגון שיטת אלכסנדר והתמקדות, ובהליכה בדרך התרגול הבודהיסטי- מדיטציה, מוסר וחמלה בפעולה.את לימודיי המקצועיים התחלתי בתואר ראשון בפסיכולוגיה ובמקביל בלימודי רפואה משלימה. משנת 2011 אני מטפלת בקליניקה פרטית במגע, שיחה ויציבה. לאחר לידת בני הבכור התחלתי ללמוד בתוכנית התלת- שנתית לפסיכותרפיה גופנית-נפשית מבוססת מיינדפולנס במרכז שילוב בטבעון. במהלך שנות לימודיי עבדתי באגודה למלחמה בסרטן עם חולים, מחלימים ובני משפחותיהם, בין היתר בעבודה היקרה של ליווי מיטיב למוות. בנוסף עבדתי בבית ספר תיכון עם נערים ונערות. בשנים אלה ילדתי את בתי, והרחבתי את עבודתי בקליניקה הפרטית אל אוכלוסיית הגיל השלישי והרביעי, בטיפול פרטני ובקבוצות.למדתי קורסים מתקדמים בהתמקדות, הכשרה דו-שנתית בגישת האקומי, קורסים של עבודות חווייתיות נוספות כמו AEDP וקונסטלציה משפחתית, וקורסים בACT. במהלך עבודתי הנחיתי קבוצות לבני הגיל השלישי והרביעי, לימדתי יוגה גוף ונפש במכללת אורנים, הנחיתי קבוצות לצעירים וצעירות סביב משברי חיים, ולימדתי נושאים של בריאות נפשית ואיזון גוף ונפש. בשנים האחרונות ניהלתי קהילת מטפלים, ומצאתי בכך סיפוק וערך, ואיזון קהילתי לעבודה האישית בקליניקה. אני מאמינה שחלק גדול מהכאב בחברה המערבית מגיע מניתוק. ניתוק מהסביבה, ניתוק מהגוף שלנו, ניתוק מרגש, וניתוק בתוך היחסים החברתיים שלנו. ראיית הדברים כשלובים זה בזה, הנכחת גישות הוליסטית, הרחבת המבט אל מעגל חיים שלם, אל קהילות רב דוריות ומגוונות- זוהי הדרך בה אני צועדת, בקליניקה ומחוצה לה.החזון שלי כרכזת קהילה באימפולס היא ליצור מרחב חי של מטפלים ומטופלים, שמדברים שפה חדשה. שפה של כוח שנובע מפתיחות, מרגישות ופגיעות. שפה בה כולנו עוזרים ונעזרים, תומכים ונתמכים, נעים בגמישות בעולם משתנה, לומדים ומעמיקים על מנת להיטיב, מתוך אמון והודיה על מסע החיים שניתן לנו.
שמי עופר פינקלשטיין, בן 45 נשוי לנעמי ולנו שלושה ילדים. אני מומחה בפסיכיאטריה למבוגרים מאז שנת 2015 ובוגר בית הספר לפסיכותרפיה בבית החולים רמב״ם. לאורך השנים צברתי נסיון רב בטיפול במגוון הפרעות נפשיות והתנסתי בסביבות עבודה וטיפול שונות. עבדתי במסגרות הממשלתיות הסגורות והמורכבות ביותר למטופלים בעלי רקע משפטי וגם במסגרות חדשניות כחלופות אשפוז וכפר איזון. בכל אלו באה לידי ביטוי והתחזקה תפיסת עולמי לגבי המרחב הטיפולי, כאשר גישות הומניסטיות ואקזסטינציאליסטיות היו נר לרגליי. זאת יחד עם ידע רפואי עדכני והעמקה בגישות טיפול מתקדמות כ DBT, Hakomi וIFS. אני מגיע לעבודת הטיפול מתוך ראיית עולם הוליסטית לבריאות נפשית רוחנית וגופנית המושתת על ידע ונסיון אישי רב שרכשתי משנים רבות של תרגול יוגה, מדיטציה ואמנויות לחימה. לאחרונה שבתי ארצה מתקופת התמחות בת שנתיים בקנדה. שם עבדתי עם רופאים וחוקרים בעלי שם עולמי במוסד המכובד CAMH ולקחתי חלק במחקר בנושא טיפולים מתקדמים בדיכאון עמיד, בין השאר בגישות המשלבות חומרים משני תודעה.
אישה, אמא, מטפלת בפסיכותרפיה גופנית-נפשית מבוססת מיינדפולנס, מנחת קבוצות ומורה לרוח. חברת האיגוד הישראלי הרב-תחומי לפסיכותרפיה.הגעתי לעולם הטיפול דרך כאביי האישיים ואהבתי לתנועה. חיפשתי ומצאתי ריפוי וצמיחה בטכניקות גוף-נפש כגון שיטת אלכסנדר והתמקדות, ובהליכה בדרך התרגול הבודהיסטי- מדיטציה, מוסר וחמלה בפעולה.את לימודיי המקצועיים התחלתי בתואר ראשון בפסיכולוגיה ובמקביל בלימודי רפואה משלימה. משנת 2011 אני מטפלת בקליניקה פרטית במגע, שיחה ויציבה. לאחר לידת בני הבכור התחלתי ללמוד בתוכנית התלת- שנתית לפסיכותרפיה גופנית-נפשית מבוססת מיינדפולנס במרכז שילוב בטבעון. במהלך שנות לימודיי עבדתי באגודה למלחמה בסרטן עם חולים, מחלימים ובני משפחותיהם, בין היתר בעבודה היקרה של ליווי מיטיב למוות. בנוסף עבדתי בבית ספר תיכון עם נערים ונערות. בשנים אלה ילדתי את בתי, והרחבתי את עבודתי בקליניקה הפרטית אל אוכלוסיית הגיל השלישי והרביעי, בטיפול פרטני ובקבוצות.למדתי קורסים מתקדמים בהתמקדות, הכשרה דו-שנתית בגישת האקומי, קורסים של עבודות חווייתיות נוספות כמו AEDP וקונסטלציה משפחתית, וקורסים בACT.במהלך עבודתי הנחיתי קבוצות לבני הגיל השלישי והרביעי, לימדתי יוגה גוף ונפש במכללת אורנים, הנחיתי קבוצות לצעירים וצעירות סביב משברי חיים, ולימדתי נושאים של בריאות נפשית ואיזון גוף ונפש. בשנים האחרונות ניהלתי קהילת מטפלים, ומצאתי בכך סיפוק וערך, ואיזון קהילתי לעבודה האישית בקליניקה.אני מאמינה שחלק גדול מהכאב בחברה המערבית מגיע מניתוק. ניתוק מהסביבה, ניתוק מהגוף שלנו, ניתוק מרגש, וניתוק בתוך היחסים החברתיים שלנו. ראיית הדברים כשלובים זה בזה, הנכחת גישות הוליסטית, הרחבת המבט אל מעגל חיים שלם, אל קהילות רב דוריות ומגוונות- זוהי הדרך בה אני צועדת, בקליניקה ומחוצה לה.החזון שלי כרכזת קהילה באימפולס היא ליצור מרחב חי של מטפלים ומטופלים, שמדברים שפה חדשה. שפה של כוח שנובע מפתיחות, מרגישות ופגיעות. שפה בה כולנו עוזרים ונעזרים, תומכים ונתמכים, נעים בגמישות בעולם משתנה, לומדים ומעמיקים על מנת להיטיב, מתוך אמון והודיה על מסע החיים שניתן לנו.
החזון
שלנו
מרכז לפסיכותרפיה ופסיכיאטריה אינטגרטיבית המציע מענה מקצועי, אנושי, חומל וכנה עבור כל אדם באשר הוא. צוות המרכז חבר יחד לאחר שנים רבות בתחום בריאות הנפש מתוך כוונה להקים בית מקצועי למטפלים, ומרחב תומך, מרפא ומצמיח למטופלים המבוסס על אתיקה, הומניות, הוליזם ופתיחות לחדש ולאחר.
הגישה הטיפולית באימפולס
מכון אימפולס מציע טיפול רגשי פרטני, טיפול זוגי ומיני, טיפול משפחתי וטיפול קבוצתי(האם?). הטיפול הפסיכותרפי באימפולס מבוסס על אמון, כבוד הדדי והיעדר שיפוטיות. הטיפול מוצע במגוון גישות כדי להתאים לאישיות, ליעדים ולצרכים המדויקים של כל מטופל.ת. מטפלי אימפולס משלבים בין גישות טיפוליות וצורות הסתכלות שונות, שהמחבר ביניהן הוא שכולן רואות את המטופל כשלם. אנו מגדירים את עצמנו כשותפים במסע החיים של כל מטופל, מתוך הבנה כי אין לנו בעלות על הטיפול אלא אחריות עליו. טיפול טוב על פי גישתנו מטפח הדדיות שנוצרת בין שני אנשים כשהם פתוחים, כנים, רגישים זה לזה ולעצמם. הגישה הטיפולית הרואה את האדם כשלם, מכניסה לחדר הטיפולים עבודה בעזרת כלים המכוונים לחלקי החוויה השונים. אנו מעודדים טיפול הוליסטי השלב גוף נפש ורוח:
גוף
הגוף הוא המיכל של חיינו. אין חיים אנושיים ללא גוף. כל הזכרונות, החוויות, הקשיים והכוחות שלנו. העונג, הקושי, הילדות וההתבגרות מתרחשים בתוך גופנו.לא אחת הגוף מצליח לבטא את מה שהמילים לא מצליחות. היכולת של הגוף לעקוף את ההשגות האינטלקטואליות יכולה להגן עלינו בשעת צרה, אך גם לעכב אותנו בדפוסים לא-מועילים בדרך להגשמה.על ידי הקשבה מכבדת ורגישה למסרים שעולים בגוף נוכל לפתח אסטרטגיות של נוכחות ומיינדפולנס, חמלה וקבלה עצמית, והשבה לאיזון.
רוח
הרוח מגלה את המסגרת המארגנת דרכה אנו חווים את העולם. המבט ברוח חושף את המזג הפנימי, את הערכים, ואת האנרגיה הייחודית של כל אינדיבידואל.ההתייחסות האינטגרטיבית לגוף, לנפש ולרוח מאפשרת דיאלוג חופשי, פתוח ויצירתי אודות השקפת העולם שלנו והפוטנציאלים הגלומים בנוההכרה בטבע האנושי הייחודי לכל אחד מאיתנו, מאפשרת קיום של שיח כנה וחשוף שמאפשר גישה לחומרי ליבה ואמונות מגבילות.
נפש
האישיות, העולם הרגשי, החלומות והמאוויים שלנו כולם הם חלקי נפש. הכרת הנפש היא חלק יסודי מבניית הדימוי העצמי שלנו, והיא מעניקה לנו ביטחון ואפשרות לבנות את חיינו כטוב בעינינו. ההסתכלות פנימה יכולה להיות מציפה ומאתגרת, אך היא חיונית לשינוי של דפוסי חשיבה ודפוסי התנהגות מגבילים, לפיתוח חשיבה ביקורתית ולזיהוי כוונות ומשאלות לב.
נפש
האישיות, העולם הרגשי, החלומות והמאוויים שלנו כולם הם חלקי נפש. הכרת הנפש היא חלק יסודי מבניית הדימוי העצמי שלנו, והיא מעניקה לנו ביטחון ואפשרות לבנות את חיינו כטוב בעינינו. ההסתכלות פנימה יכולה להיות מציפה ומאתגרת, אך היא חיונית לשינוי של דפוסי חשיבה ודפוסי התנהגות מגבילים, לפיתוח חשיבה ביקורתית ולזיהוי כוונות ומשאלות לב.
הגישה הטיפולית באימפולס
אנחנו מציעים טיפול נפשי מקצועי, אנושי וחומל אשר מבוסס על אמון, כבוד הדדי והיעדר שיפוטיות. אנו משלבים גישות טיפוליות שונות, שהמשותף להן היא ההכרה בחשיבותו של קשר טיפולי מיטיב. המטפלים באימפולס הם שותפים במסע החיים של כל מטופל, מתוך ההבנה כי אין לנו המטפלים בעלות על הטיפול אלא אחריות עליו. טיפול טוב על פי אימפולס יטפח את ההדדיות אשר נוצרת בין שני אנשים כשהם פתוחים, כנים ורגישים זה לזה ולעצמם. הגישה הטיפולית שלנו היא הוליסטית ואינטגרטיבית. היא מבוססת על מגוון כלים ודרכי עבודה שמאפשרות העמקה אל דפוסי מחשבה ופעולה בחיינו, חשיפת הנחות יסוד אשר יושבות בבסיס חוויית המציאות שלנו ומטרתן השמותפת היא יצירת שינוי משמעותי בחיים על פי ערכי ומטרות המטופלים. גשה הוליסטית רחבה מזמינה אותנו לפגוש את עצמנו במלואנו:
גוף
הרוח מגלה את המסגרת המארגנת דרכה אנו חווים את העולם. המבט אל הרוח חושף את המזג הפנימי, את הערכים, ואת האנרגיה הייחודית של כל אינדיבידואל.הפתיחות לרוחני בטיפול מעודדת הקשבה אל המסתורין, אל הלא-ידוע שבינינו, ומאפשרת לחוויות אנושיות רבות לקבל הכרה ומרחב בטוח להיחקר ולהתגלות במלוא כוחן ומשמעותן.
נפש
הנפש היא התודעה האנושית הרחבה, על היבטיה המודעים והלא מודעים. הנפש מכילה מחשבות, רגשות, רצונות, זיכרונות ואמונות. הנפש, כמקום מושבה של האישיות והזהות, היא המעצבת את האופן שבו אנו תופסים ומקיימים אינטראקציה עם העולם הסובב אותנו. ההסתכלות פנימה עשויה להיות מציפה ומאתגרת, אך היא חיונית לשינוי של דפוסי חשיבה ודפוסי התנהגות מגבילים, לפיתוח חשיבה ביקורתית ולזיהוי כוונות ומשאלות לב.
רוח
הגוף הוא המיכל של חיינו. אין חיים אנושיים ללא גוף. כל הזיכרונות, החוויות, הקשיים והכוחות שלנו, העונג, הקושי, הילדות וההתבגרות מתרחשים בתוך גופנו.לא אחת הגוף מצליח לבטא את מה שהמילים לא מצליחות. על ידי הקשבה מכבדת ורגישה למסרים שעולים מהגוף נוכל לפתח נוכחות ערה, חמלה וקבלה עצמית.
Learn more about me
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.
University
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.
University
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.
University
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.
University
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.
אימפולס בחברה ובקהילה
טיפול לא מתקיים בחלל ריק. אנו מאמינים שטיפול טוב קורה בתוך קשר אנושי מיטיב, ושכמטפלים וסוכני שינוי עלינו להתבונן מחוץ לחדר הטיפולים, להבין את התרבות והחברה בה אנחנו חיים ולהתייחס למרקם האנושי בו אנו פועלים. כמרכז קליני אנחנו מחויבים ללמידה עמוקה של אתיקה, ובדיקה מחודשת של מקומנו ואחריותנו כמטפלים בקליניקה ובקהילה. מאז 2019 אנו פועלים להבנה של קבוצות מוחלשות בישראל, ולהנגשה של טיפולים פסיכותרפויטיים איכותיים עבור כל אדם באשר הוא.
10+ Years of experience
490+ Happy patients
56+ Marriages saved
לעיתים היש הוא רק תירוץ ואריזה, והאין הוא האוצר האמיתי״.
פרק 11 בספר הדאו (טאו טהצ׳ינג)
קהילת מטפלים לומדת ותומכת
העבודה כמטפלים בקליניקה פרטית יכולה להיות בודדה ושוחקת. על מנת לתת למטופלים את הטיפול הטוב ביותר, עלינו לדאוג לעצמנו כמטפלים ולוודא שיש בידינו את המשאבים המקצועיים והרגשיים המספקים שיאפשרו לנו לתת מענה מיטיב ויציב לאורך זמן. אימפולס כמרכז טיפולי מבקש להיות בית וקהילה למטפלים העובדים בו. בית כמקום לשייכות, חברות, התייעצויות ותמיכה קולגיאלית, וקהילה שחורטת על דגלה למידה מתמשכת, איתגור השיח הטיפולי, הרחבת הכלים והגישות, ורכישה של ידע חדש מהמחקר הקליני המעודכן ביותר. לצורך כך בנינו למטפלים באימפולס מסגרת לימודים והדרכה בדמות קורסים, הדרכות קבוצתיות והשתלמויות קבועות. אשר יעמיקו את הידע המקצועי וירחיבו את ארגז הכלים הקליני, הרוחני והאתי של כל מטפל.ת באופן אישי ושלנו כקהילת מטפלים משותפת.
10+ Years of experience
490+ Happy patients
56+ Marriages saved
ניר תדמור | מנהל שותף, אחראי הכשרות והדרכות ותוכנית הלימוד MBPI
פסיכותרפיסט טרנספרסונאלי, מרצה, ומייסד שותף של פרוייקט "חוף מבטחים". בוגר הכשרת האקומי – פסיכותרפיה סומאטית מבוססת מיינדפולנס, בוגר תואר שני מחקרי בפסיכולוגיה טרנספרסונאלית מאוניברסיטת Middlesex בלונדון, חוקר שותף במעבדה הנוירופנומנולוגית באוניברסיטת חיפה.המסע המקצועי שלי בעולם בריאות הנפש וחקר מצבי תודעה לא שגרתיים החל ב-2015, כשהשתתפתי בכמה סמינרים עם סטניסלב גרוף בישראל. באותה תקופה למדתי לתואר ראשון במדעי הים והסביבה הימית, ובמהלך ביקורו של סטן התוודעתי לפסיכולוגיה הטרנספרסונלית, למחקר פסיכדלי ולשיטת "האקומי" - שלושה תחומים שמאז הפכו לעמודי התווך של עבודתי המקצועית. עוד באותה שנה נרשמתי להכשרת "האקומי" - פסיכותרפיה מבוססת מיינדפולנס וממוקדת גוף, וכשנה לאחר מכן התחלתי לעבוד בתור מדריך ומלווה בתכניות אשפוז בית כחלק מצוות טיפולי שפעל תחת מרכז "מאניקר". בנוסף, הגשמתי חזון שהלך איתי מספר שנים - הקמה של פרוייקט למזעור נזקים פסיכדלי ועזרה ראשונה נפשית במסיבות טבע ופסטיבלים בשם "חוף מבטחים". לאחר סיום לימודי "האקומי" והשלמת הקורסים האקדמיים הנדרשים בפסיכולוגיה נרשמתי לתואר שני מחקרי בפסיכולוגיה טרנספרסונאלית באוניברסיטת Middlesex בלונדון, בו זכיתי לחקור נושאים רבים על התפר שבין פסיכולוגיה ורוחניות ובעיקר את תהליך האינטגרציה הפסיכדלית בו עסקה התזה שלי.
מאז 2015, עבדתי במשך חמש שנים כמלווה ומדריך במרכזים פרטיים שונים לבריאות הנפש, מתוכן כשנתיים בשני בתים מאזנים ("חיבורים לחיים" ו-"סוטריה"), טיפלתי בקליניקות שלי (רמת גן, טבעון) בעשרות אנשים אשר התמודדו עם מצוקות נפשיות ורגשיות שונות, מתוכם רבים אשר התמודדו עם השפעות שונות של חוויות פסיכדליות מאתגרות, תמכתי במאות אנשים בזמן אמת במהלך חוויות פסיכדליות מאתגרות במסיבות ופסטיבלים, הייתי שותף בהכשרה של למעלה מ1000 מתנדבים של פרוייקט "חוף מבטחים", השתתפתי בפרסומים מדעיים במסגרת וועדת הכנסת למניעת נגע הסמים והאלכוהול, הצטרפתי כחוקר פנומנולוגי למחקר על איאוואסקה ותפיסת מוות במעבדה הנוירופנומנולוגית באוניברסיטת חיפה, הנחיתי סדנאות על ליווי משברים פסיכדליים באנגליה, הולנד ואסטוניה והרציתי במספר כנסים מדעיים בינלאומיים.כיום אני גם סטודנט בתכנית לפסיכותרפיה אנליטית יונגיאנית באוניברסיטת בר אילן ותלמיד בהכשרה התלת-שנתית לנשימה הולוטרופית בבית ספר הבינלאומי בצ'כיה.
גיא סימון | מייסד ומנכ״ל, מנהל קליני
חבר האיגוד הישראלי לפסיכותרפיה, חבר האיגוד הישראלי הרב-תחומי לפסיכותרפיה, עובד סוציאלי קליני (M.S.W), מטפל באמצעות אמנויות ופסיכודרמה (M.A.), מורה למדיטציה (MTTC). דוקטורנט, חוקר אנתרופולוגיה של ריפוי ופסיכותרפיה פסיכדלית. החוג לאנתרופולוגיה וסוציולוגיה, אוניבריטת בר-אילן.התחלתי את דרכי כמטפל בהתערבויות במצבי קיצון, משברי חיים והתמכרויות. בהמשך, הוכשרתי בחינוך אנתרופוסופי (תואר ראשון), טיפול באמצעות אמנויות (תואר שני) ועבודה סוציאלית קלינית (תואר שני נוסף). לאחר מכן המשכתי ללימודי התמחות בפסיכותרפיה באוריינטציה פסיכואנליטית. במחקר האקדמי שלי התמקדתי בטראומה מורכבת ופגיעות מיניות בתקופת הילדות. שם נחשפתי לכוחן של חוויות טרנסצנדנטיות כמרחב פוטנציאלי למציאת משמעות בחיים. עוד חקרתי את תפקידן של חמלה עצמית וחמלה לאחר כגורמי חוסן, ומשמעותם של כוחות התמרה בהבדלים בין חוויות של בדידות וחוויות של פרישות (solitude). לימדתי והכשרתי סטודנטים וצוותים בהתערבויות וטיפול בטראומה ביפן ובסין. העברתי קבוצות מיינדפולנס בבתי חולים ובמרכזי אשפוז, ויזמתי הקמת מרכזים טיפוליים חדשניים בשכונות מצוקה בישראל. בעברי ניהלתי את המעבדה לחקר טיפול באומנויות באוניברסיטת חיפה, שם עזרתי למטפלים להוציא לאור ולפתח כלים ייחודיים לעבודה עם המטופלים שלהם. המעבדה מתמחה בעבודה מחקרית עם ילדים ובני נוער בסיכון. קטינים אלה סבלו מהתעללות והזנחה, ולפיכך מתמודדים עם טראומות ופגיעות התקשרות עמוקות. לאורך השנים, צברתי אלפי שעות טיפול, הן במחלקות פסיכיאטריות והן באופן פרטי. עבדתי עם מטופלים שהתמודדו עם קשת רחבה של אתגרים, החל מבעיות פסיכולוגיות קשות (פוסט טראומה, טראומה מורכבת, סכיזופרניה, אובדנות, הפרעות אכילה) דרך קשיים אישיותיים והתנהגותיים (הפרעה בי-פולארית, אישיות גבולית, אובססיה כפייתית) וכלה בקשיים נפשיים שמקורם באורח חיים לחוץ, קשיים בזוגיות, חיפוש אחר העצמי או תחושת של תקיעות וסטגנציה בחיים.אני משלב בעבודתי גישות ופילוסופיות שונות כדי לחבר את הגוף והנפש בצורה מיטיבה. בין התורות שאני משלב בקליניקה: אנתרופוסופיה, פסיכולוגיה בודהיסטית, פסיכולוגיה מערבית ופילוסופיות מתרבויות מזרחיות. אני רואה כיצד הצלחה משמעותית נבנית כאשר לקליניקה נכנסים הגוף, הנפש והרוח. אני מאמין שבכדי לחבר את החלקים ולאחות את הפיצולים עלינו לתרגל את חווית השלם לצד תחושת הריק, לאתר דרכים נוספות לראות את היש והאין, ולפנות אל חמלה כדי שתקל עלינו ועל דרכנו בעולם.
משה לוי
מטפל בכיר
משה לוי
מטפל בכיר
משה לוי
מטפל בכיר
משה לוי
מטפל בכיר
מוזמנים למלא את הטופס כאן, ולקבוע שיחה בה נכיר מעט, ונתאים לך את הטיפול הנכון עבורך.