אינטגרציה משמעותה חיבור בין החלקים השונים בנפש האדם, וכן בין הרבדים שמרכיבים את חייו. אדם חש שלם, שמח ובטוח כאשר חלקיו השונים מצויים בשיח מתמשך וער. אינטגרציה פסיכדלית היא תהליך ליווי ועיבוד נפשי, רגשי, רוחני וגופני של התנסויות עם חומרים פסיכדליים שמטרתו הפקת שיעורים ותובנות מהמסע והטמעה של אלו אל חיי היום-יום.
תהליך האיטגרציה יכול להתחיל עוד קודם להתנסות בפועל, כדי לסייע למטופל בבחינת ההיבטים המנטאליים, הרגשיים, הרוחניים, הבינאישיים והמקצועיים שהובילו לגיבוש ההחלטה. הליווי המקצועי טרם נטילת חומרים משני-תודעה מאפשר תיאום ציפיות והתייחסות לחששות, וכן מזעור הפוטנציאל לחוויה טראומטית ומשברית. תהליך האינטגרציה רלוונטי גם למי שהשתמשו בחומרים פסיכדלים בעבר, וחשים כי ברצונם לעבד את התובנות והרשמים שנוצרו בהם, בסביבה מקצועית ולא-שיפוטית, עם מומחים מנוסים ורגישים לנושא.
התנסות עם חומרים פסיכדלים יכולה לעורר חלקים רדומים או לא-נגישים בנפש. במהלך חוויות פסיכדליות מבנה ה'אני' משתנה: לפעמים הוא מתמוסס, לפעמים הוא מתרחב, ולפעמים הוא עובר טרנספורמציה, מה שמאפשר לנו להוריד הגנות, לנהל שיח קרוב עם אחרים, לפגוש חלקים טראומטיים, לעורר תחושות של משמעות, רוחניות ואפילו חוויות מיסטיות עמוקות. ולכן אנו מאמינים כי ישנה חשיבות עליונה לכך כי אלו אשר מלווים תהליכי אינטגרציה פסיכדלית יחזיקו בידע ונסיון קליני אשר מאפשר מפגש מקצועי ובטוח עם חומרים תת מודעיים בנפש.
החוויה הפסיכדלית מאופיינת לעתים ברגש עז של התעלות, תשוקה, היסחפות ורצון לכונן שינוי בחיים. יחד עם זאת, כל שינוי מחייב קרקע יציבה ובטוחה על מנת שיוכח כמועיל בטווח הארוך. תהליך האינטגרציה מחזק ומעצים את המטופל, מסייע באפיון התובנות והמשמעויות שעלו מתוך החוויה, אך גם מביא אל קדמת הבמה את יתר המשתנים שיש לקחת בחשבון. למשל, האופן שבו שינוי עתיד להשפיע על היחסים עם הסביבה: בן או בת הזוג, התא המשפחתי והילדים, העבודה והקריירה, המצב הפיננסי וכו'.
אינטגרציה פסיכדלית שוזרת לתוך היומיום את האיכויות, התובנות והתחושות של החוויה הפסיכדלית. כך, באופן מבוקר, ניתן לצקת אל תוך היחסים עם עצמנו, עם אחרים ועם השגרה את השיעורים שהופקו במצב התודעה המורחב.
כיצד נראה מפגש של אינטגרציה פסיכדלית?
אינטגרציה פסיכדלית מתקיימת בקליניקה או במפגשים וירטואלים אחד-על-אחד, בדיוק כמו מפגשי פסיכותרפיה אחרים. במפגשים מושם דגש על הבעה של הרבדים והניואנסים השונים של החוויה וכן ניתנים תרגולים אשר מסייעים בהטמעת התובנות שעלו במפגש הטיפולי לזמן שבין המפגשים. תרגולים אלו כוללים ציור, שירה, ריקוד, כתיבת יומן או כל אמצעי אחר שמרגיש אותנטי ומועיל למטופל. אם החוויה הפסיכדלית התקיימה בטבע, נמצא שקיום חלק מהמפגשים בסביבה טבעית יעזור גם כן להציף תובנות ולהטמיען. בנוסף, נבחנים בתהליך סמלים, ארכיטיפים ורבדים סימבולים שעלו בחוויה המקורית, באופן דומה לעיבוד חלומות.
אינטגרציה פסיכדלית יכולה להיות תהליך קצר-מועד, אך לעתים היא מתגלה כנקודת ההתחלה של תהליך פנימי ארוך שאין לו נקודת סיום מוחלטת. מרכז אימפולס מציע למטופליו גמישות מירבית בהגדרת היקף הליווי. מומחי אימפולס מספקים מענה משלים גם למי שמצויים כבר עתה בטיפול רגשי במקום אחר, מתוך כבוד מירבי להליך הקיים.
מרכז אימפולס לא מעודד צריכת חומרים פסיכדלים, ואנו מאמינים שיש ליטול חומרים כאלה בסביבה בטוחה וחוקית בלבד. למרבה הצער, חוויות פסיכדליות שמתרחשות בסביבה לא-בטוחה יכולות להפוך לחוויות טראומטיות ומטלטלות בפני עצמן, ואפילו עלולות לעורר משבר נפשי או פסיכוטי שנמשך הרבה מעבר לזמן ההשפעה של החומרים. במצבים כאלה, יתכן שיהיה צורך בהתערבות תרופתית כדי להקל על המטופל.
מומחה לאינטגרציה פסיכדלית מאפשר למטופל לבטא את מלוא המורכבות והעוצמה של החוויה הפסיכדלית, על מנת לחבר בין החלקים השונים של הנפש, העבר, הרצונות, הפצעים והדפוסים הלא-מועילים, בדרך למימוש עצמי.
כתובות נוספות
דאגה עצמית בזמנים קשים
מערכת ההתקשרות בחיים ובטיפול
טראומה וטיפול
רב- תרבותיות בטיפול
מיינדפולנס במרחב הטיפולי
גישות טיפוליות באימפולס
אתיקה בטיפול
אינטגרציה פסיכדלית
מוזמנים למלא את הטופס כאן, ולקבוע שיחה בה נכיר מעט, ונתאים לך את הטיפול הנכון עבורך.